مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: آمارها نشان می دهد که بین ۷۰ تا ۸۰ درصد مردم دچار کمبود ویتامین D هستند، کمبود ویتامین D از حدود شیوع ۲۳ درصدی در کودکان شروع می شود و تا شیوع ۸۶ درصدی کمبود ویتامین D در زنان باردار افزایش می یابد، حدود ۷۶ درصد دانش آموزان دچار کمبود ویتامین D هستند که برای جبران آن، قرص ویتامین D بین دانش آموزان توزیع می شود ولی همیشه نمی توان با قرص این کمبود را جبران کرد و باید این ماده غذایی بسیار مهم از طریق غذا دریافت شود. به همین علت طرح غنی سازی اجباری شیر با ویتامین D را به دولت ارائه کرده ایم تا در صورت حمایت دولت و پرداخت یارانه به شیر اجرا شود.
زهرا عبداللهی، افزود: طرح غنی سازی شیر با ویتامین D از حدود ۱۰ سال پیش و از سال ۸۸ مطرح شد و به برخی کارخانه های تولید شیر مجوز غنی سازی با ویتامین D داده شد، پایلوت سازی آن انجام شد و تعدادی از کارخانه ها شیرغنی شده با ویتامین D را تولید کردند.
وی گفت: اکنون تکنولوژی و امکان غنی سازی شیر با ویتامین D در کشور وجود دارد اما چون قیمت تمام شده شیر گران می شود، مردم از شیرهای غنی شده استقبال نکردند، بنابراین تا زمانی که دولت در قالب یارانه به شیر از غنی سازی شیر با ویتامین D حمایت نکند، این طرح به موفقیت نمی رسد.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: همین الان قیمت شیر برای بسیاری از مردم بالاست و به همین علت سرانه مصرف شیر در کشور بسیار پایین است. اگر قرار باشد شیرغنی شده با ویتامین D با قیمت ۲۰۰ یا ۳۰۰ تومان گرانتر وارد بازار شود، قطعا تعداد زیادی از مردم قادر به خرید آن نخواهند بود.
عبداللهی افزود: طرحی که هم اکنون در وزارت بهداشت دنبال می شود این است که کاری کنیم که دولت یارانه ای را برای غنی سازی شیر با ویتامین D اختصاص دهد و از غنی سازی شیر با این ویتامین حمایت کند و با حمایت دولت غنی سازی شیر با ویتامین D اجباری شود.
مدیر کل تغذیه وزارت بهداشت ادامه داد: البته غنی سازی با ویتامین D می تواند برای مواد غذایی دیگری مثل روغن و آرد نیز انجام شود اما نمی توانیم برای این مواد غذایی، غنی سازی با ویتامین D را اجباری کنیم اما غنی سازی اجباری شیر با ویتامین D امکانپذیر است به شرطی که دولت از این طرح حمایت کند.
منبع : ایرنا